Nâzım Hikmet’e ithafen bu hafta Moskova’da bir dizi etkinlik düzenlenecek

Nâzım Hikmet’e ithafen bu hafta Moskova’da bir dizi etkinlik düzenlenecek

İlki, 3 Haziran’da T.C. Moskova Büyükelçiliği himayelerinde, Moskova Yunus Emre Enstitüsü, Rus-Türk İş Adamları Birliği ve Moskova Nâzım Hikmet Kütüphanesi iş birliğiyle, şairin Moskova Novodeviçi mezarlığında bulunan kabri başında gerçekleştirilecek. Etkinlik, şaire ve eserlerine dair anma konuşmalarıyla başlayacak ve şairin mezarına bırakılacak çiçeklerle devam edecek.

Nazım’ı Anıyoruz etkinliği
© Fotoğraf

Ardından Moskova Nâzım Hikmet Vakfı, Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Kültür Merkezi ve Rusya Devlet Beşeri Bilimler Üniversitesi iş birliğiyle Şarkiyat Enstitüsü’nde “Nâzım Hikmet’in Eserlerinde Hümanizm ve Enternasyonalizm” konulu İkinci Uluslararası Bilimsel ve Uygulamalı Gençlik Konferansı yapılacak. Zülfü Livaneli’nin sunuş konuşması yapacağı bu konferans kapsamında Nâzım Hikmet Şiirlerini Türkçe Okuma Yarışması da düzenlenecek.

“Nâzım Hikmet’in Eserlerinde Hümanizm ve Enternasyonalizm” konulu İkinci Uluslararası Bilimsel ve Uygulamalı Gençlik Konferansı
© Fotoğraf : Nazım Hikmet Vakfı

4 Haziran’da da Moskova Puşkin Tiyatrosunda Ferhat Livaneli ve Orkestrasının canlandıracağı Nâzım Türküleri çalınacak ve seyircilerin beğenisine Nâzım Aramızda başlıklı belgeseli sunulacak.

Nazım Aramızda belgeseli
© Fotoğraf