Yerel girişimciler yarışmada buluştu!

Yerel girişimciler yarışmada buluştu!

Girişimcilik ekosistemi hızla büyürken, Türkiye girişimlere en çok yatırım yapan ilk 10 Avrupa ülkesi arasına girdi. Ülkemizin 11 ilindeki onlarca girişimcinin buluştuğu start-up yarışmasının kazananları ise yeni yatırım ağları kurma imkanına sahip olarak girişim ekosistemine katkı yapmaya hazırlanıyor.

Ülkemizde girişim ekosistemindeki ivme gün geçtikçe hızlanıyor ve iş dünyasının öncüleri farklı sektörlerden çok sayıda girişimciye yatırım yapıyor. Girişimcilere verilen destekler ise ülkemizi Avrupa’da zirveye taşıyor. Startup.watch’ın konuya dair yayımladığı rapora göre, geçtiğimiz yıl girişim yatırımlarının %948 oranında artmasıyla, Türkiye girişimlere en çok yatırım yapan ilk 10 Avrupa ülkesi arasına girdi. Girişimcilik ve inovasyon alanlarında faaliyet gösteren dijital platform Girişimup ise düzenlediği GVG22 “Gelecek Vadeden Girişimciler” yarışmasında, girişim ekosisteminin rüzgarını arkasına alarak kazananları açıkladı. 21 paydaş kurumdan, gelecek vadeden 120’yi aşkın girişimci grubunun başvurduğu yarışmada, finalistler 7 ana başlıkta ve her kategoriden 6 farklı jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Toplam 10 kategoriden birinci olarak seçilen gruplar ise çeşitli ödüller almaya hak kazandı.

Girişimci ekosistemine 10 yeni grup katıldı

Girişimcilik ekosisteminin yakın gelecekte yıldızı parlayacak girişimlerini belirlemek üzere 10-11 Şubat tarihlerinde bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmaya, aralarında teknoparklar, kuluçka merkezleri ve hızlandırma programlarının bulunduğu 21 paydaş kurumdan, gelecek vadeden 120’yi aşkın girişimci grubu başvuru yaptı. Seçici kurulunu Hızlandırma Programları Yöneticisi Ahmet Sefa Bir ve İş Geliştirme Yöneticisi Şerafettin Özsoy’un oluşturduğu ve genel koordinasyonunu Alperen Şarlayan’ın yürüttüğü yarışmada finalistler, 10-11 Şubat tarihlerinde her kategoride farklı ve birbirinden değerli jüri üyelerinin bulunduğu komiteye sunumlarını gerçekleştirdiler.

Girişimcilerden 86’sı problem, çözüm, ekip yapısı, yapılabilirlik ve sunum performansı gibi kriterlere göre farklı sektörlerden birçok seçkin jüri üyesi tarafından değerlendirildi 10 kategoride toplam 50 finalist girişim belirlendi. Her kategorinin kazananları ise şu şekilde:

Büyüme Şampiyonu: Sertifier
Yatırımcıların Gözdesi: Coprint
İhracat Devi: Hextech
Global Rekabet Gücüne Sahip: Sweephy
Fintech: Vomsis
Sürdürülebilirlik Odaklı: Ecording
Kadın Girişimci: Diagnosis Time
Teknolojiye Yön Veren: Atlas Space
Akademik: Soyl-Gel
Sosyal: B4AFC

Kazanan yarışmacılar yatırımcılarla buluşuyor

Türkiye’nin toplam 11 ilindeki girişimcilik merkezlerinden yönlendirilen girişimcilerin içinden, her kategoriden birinci seçilen girişimler, jüri üyelerinden mentorluk, yatırımcılarla görüşme imkanı, ulusal bir kanalda video röportaj hakkı, ulusal ve uluslararası haber portallarında haber ve röportaj hakkı, ücretsiz online İngilizce dersi hediye paketi, kitap serilerine erişim, ücretsiz hukuk danışmanlığı, ulusal ve uluslararası hızlandırma programlarına katılım gibi ödülleri almaya hak kazandı.