Fatih Terim’den transfer açıklaması: Bize güvensinler!

Fatih Terim’den transfer açıklaması: Bize güvensinler!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve futbolculardan Kerem Aktürkoğlu, PSV maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kerem Aktürkoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

“Çok önemli bir maça çıakcağız. İyi hazırlandık ve iyi bir hazırlık süreci geçirdi. Galatasaray, adının geçtiği her kulvarda galibiyet için oynar. Umarın yarın güzel bir sonuç alarak evimize döneriz. Sezonu erken açtık, güzel bir çalışma dönemi geçirdi. Sezona PSV gibi güçlü bir ekiple başlamak lig için de test olacak biizim için. Umarın yarınki karşılaşmada alacağımız galibiyet sezon içerisinde alacağımız galibiyetlerin habercisi olur.”

Fatih Terim’in açıklamaları şu şekilde;

“Dün başkanımızın transferlerle ilgili gerekli açıklamaları yaptığını düşünüyorum. Kulübümüzün ortak akıl olarak belirlediği kriterleri göz önünde bulundurarak hareket ediyruz ama özellikle transferler konusunda çok kısa da olsa sizlerden müsade istiyorum. Buraya 23 kişi geldik ve bu arkadaşlarımızın hepsi birbirinden kıymetli. En azından bugün transfer konusunu alırsak çok mutlu olacağımz çünkü buradaki futbolcularımıza saygı duyulması gerekiyor. Sezonu erken açtık. Biz de isterdik Ağustos veya Eylül ayında maçında oynamak ama olmadı. Bunu bazılarının fırsat olarak kullanmasını istemiyoruz. Hangi mevkileri güçlendirmek istedğimizi herkes biliyor. Yazılı ve görsel basında zaman zaman taraftarımızın duygularıyla oynandığına inanıyoruz ve bundan hiç hoşlanmıyoruz. Bu yüzden biz kendi bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz. Bir maça transferleri yetiştirmek isteseydik olağandan daha fazla bedel ödeyerek transferler gerçekleşecekti. Yakın zamanda Galatasaraylıların nelerle karşılaşacağını göreceğiz.”

FALCAO VE FEGHOULI AÇIKLAMASI

“Onlar bizim kıymetli oyuncularımız. Diagne, Falcao ve Feghouli bizim çok kıymetli diğer arkadaşlarımızın olduğu gibi. Falcao ve Feghouli’ye izin verdik. Falcao, PSV maçı öncesi Hollanda’da takımla yer almak istedi ve bu beni mutlu etti. Şans verdiğimiz sürece bizimle birlikte olmaya devam edecekler.”

PSV SÖZLERİ

“Avrupa’da şu anda çok benzeri olmayan bir takım PSV. Ön alan baskını iyi yapan, topu kaptırdığında kontra pres yapan bir takım. Zaten basın toplantısına gelirken koridorlarda görüyorsunuz PSV’nin ne olduğunu. Roger Schmidt çok saygı duyduğum bir meslektaşım. İki takım da gerekli kaliteyi sağlayamadı ama PSV’ye çok dikkat etmek gerekiyor.”

“PSV’nin de maçlarını normal kanallar vermedi ama bizim takımımızı geçen sene seyretmek bence en akılcı iş çünkü aynı takım devam ediyoruz. Teknik adam da oyuncu da değişmedi. Birçok oyuncumuz gitti. Muhakkak ki hocalar ve analiz grupları maçları analiz etmek, rakibi tanımak isterler ancak rakibi ne kadar tanırsanız tanıyın mesele sizin o gün nasıl oynayıp nasıl mücadele ettiğinizdir. Biz nasıl oynarsak oynayalm ben PSV’nin oyun anlayışını değiştirmeyeceğini düşünüyorum. Sonuç olarak nasıl mücadele ettiğiniz önem kazanıyor. Bir tek değişiklik olabilir. Şampiyonlar Ligi’nin mücadele gücü çok yüksektir. Her maç öncesi iki takım eşit çıkar kim iyi oynarsa… Bakacağız.”

“BİZE GÜNVENSİLER”

“Transfer dinamik bir iştir. Bugün istediğimiz bir oyuncuyu alamayabiliriz, aklımızda olmayan isimleri yarın alabiliriz. Biz bir plan program yaptık ona göre devam edeceğiz. Galatasaray’ı daha fazal zarara sokmamak için böyule bir karar aldık. Bir süre istediğimiz gibi olmayacak ama 3 sene içinde birçok şeyin değiştiğini göreceğiz. Bize güvensinler.”